Фрапиращи сметки за ток получи жителка на врачанско село. Проверка установи,

...
Фрапиращи сметки за ток получи жителка на врачанско село. Проверка установи,
Коментари Харесай

Пенсионерка изтръпна, след като получи сметката си за ток

Фрапиращи сметки за ток получи жителка на врачанско село. Проверка откри, че високите суми са получени след промяната на електромера. От енергоразпределителното сдружение настояват, че е изправен, само че дадоха обещание нова инспекция след намесата н bTV.

В средата на септември чиновник на " Електрохолд “ - регион Бяла Слатина подменил електромера на Анка Димитрова от село Бъркачево.

" Прибирах се от магазина, заварих някакъв човек на електромера. Казах му: " доста рано засичате “. Сменям ти електромера. Ами протокол няма ли да ми дадеш. Няма “, описа пенсионерката Анка Димитрова.

Смяната с различен е направена заради изминал период на устройството, потвърдиха от сдружението, каквито се вършат на шест години. Дотогава дамата плащала търпими сметки за ток, освен това – постоянно.

Тя съобщи, че сметките и варират сред 40-60 лева

Не повярвала на очите си, когато прочела, че октомврийската ѝ сметка е 344 лв.,  а изразходените киловати - над 1300.  Живее сама и употребява ток единствено за хладилника, фризера и тв приемника. Поискала незабавна инспекция.

След шокиращата сметка дамата лимитирала потреблението на ток до най-малко.  Дори нормалните за всяко домакинство електроуреди са отвън приложимост, само че и това не помогнало,  разказа  щерка ѝ, която е в чужбина.

" Тя в този момент се е лишила и от бойлера, грее си вода, като първобитните, пералнята е спряла, пере се на ръка, това е невероятно “, сподели Марияна Зенкоски.

Ноемврийската сметка обаче още веднъж се оказала висока.

" Сега пък ми пристигна сметка 192 лв. и стотинки, от кое място, като нищо не работи. Проверили сте цялата къща, какъв брой дърва имам, дали имам печки на ток “, добави пенсионерката.

Анка е безапелационна, че новата сметка няма да заплати, а и няма с какво. И подаде в клона на сдружението в Бяла Слатина заявление за нова инспекция на устройството. Категорична е, че по-добре без ток, в сравнение с непостижими сметки.

След наше питане от сдружението дадоха отговор документално и дадоха обещание подпомагане до цялостното изясняване на проблема. Предстои нова инспекция.  Жената и околните ѝ имат намерение да търсят правата си по правосъден ред при нова фрапираща сметка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР